23. decembrī plkst. 12:00 ikviens tiek ielūgts uz Labdarības skrējienu Ventspilī, Piedzīvojumu parkā. Pasākuma mērķis ir palīdzēt smagi slimiem bērniem un popularizēt aktīvu dzīvesveidu. Šī gada Labdarības skrējiena iegūtie līdzekļi tiks ziedoti ventspilniekam Tomam. Šī ir tā reize, kad trasi 3,8 km garumā ir iespējams noskriet, notipināt, nonūjot vai iziet ar garantiju, ka Tu būsi vairojis prieku ne tikai sev, bet arī Tomam un viņa ģimenei - tādēļ pasākumā aicināti piedalīties dažāda vecuma un fiziskās sagatavotības cilvēki. Pasākums neizpaliks ar svētku dziesmām, pirparkūkām, siltu tēju un tikšanos ar Ziemassvētku vecīti.

Biedrībai “Matisons Runner’s Club” sadarbībā ar nodibinājumu “Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām “Cimdiņš”” ir iecerēts savākt līdzekļus, kas sniegs iespēju palīdzēt trīsgadīgajam Tomam. Toms nāk no labsirdīgas un gaišas ģimenes, kurā ir vecāks brālis un māsa. Tomam ir 16. hromosomas delēcijas simdroms, kas konstatēts vienīgajam bērnam Latvijā. Toms vēl ir mazs, bet ļoti mērķtiecīgs un pateicoties ģimenes atbalstam un daudziem pedagogiem, Toma fiziskā un garīgā veselība sāk strauji uzlaboties. Puisēns vēl nesēž, nerāpo, nestaigā un nerunā, bet viņam patīk strādāt pašam, līdz ar to nepieciešams īpaši pielāgots krēsls komplektā ar galdu, kas nodrošina pareizu ķermeņa (muguras, gūžas, kāju, pēdu) pozicionēšanu. Ikdienā Toms ir smaidīgs, draudzīgs, ļoti patīk gaismas un viss, kas patīk maziem bērniem, un tas dod lielu ticību un spēku ģimenei. Tomēr bez līdzcilvēku palīdzības viņi nevar atļauties krēsla iegādi. Tāpēc Labdarības skrējiena visa iegūtā dalības maksa tiks novirzta kā ziedojums tieši šai stiprajai ģimenei.

Labdarības skrējiena starta un finiša vieta ir Ventspils Piedzīvojumu parks. Trase vedīs pa jaunizveidoto veloceliņu no Saules ielas uz Vasarnīču ielu līdz bānīša sliedēm un pa izveidoto pastaigas celiņu gar sliedēm atpakaļ uz Piedzīvojumu parku. Kopējais garums ir 3,8 km. Pēc skrējiena ikviens saņems piemiņas balviņu.

Pasākuma norises plāns:

11:00 reģistrēšanās skrējienam;

11:30 muzikāls priekšnesums no Madaras Grēgeres;

11:55 pasākumu organizatoru uzruna un skrējiena atklāšana;

Pēc skrējiena: piemiņas pateicība katram dalībniekam, tikšanās ar Ziemassvētku vecīti, silta tēja, piparkūkas u.c.

Pasākumā aicināti piedalīties visi Ventspils iedzīvotājus un viesi, kuri vēlas atbalstīt Tomu, veicot ziedojumu pasākuma laikā. Šis ir brīvprātīgs ziedojums un katrs pats izvēlas tā summu. Neatliec šo labo darbu - nāc un izskrien, notipini, nonūjo vai izstaigājies. Sagādāsim īstu Ziemassvētku brīnumu Tomiņam. Piesakies pats un aicini pievienoties skrējienam ģimeni, draugus un kolēģus.

Tiekamies!